מתכון אחד ליום – חציל ודג סלמון על גחלים
באדיבות השף עוזי בן – מסעדת הדגים עין גב
חומרים (מנה אחת):
- חציל בלאדי
- נתח פילה סלמון טרי
- פלפל אדום
- עלי בייבי
- רוטב צ'ימיצ'ורי
- מלח גס
- פלפל גרוס
- 4 עלי בזיליקום
הכנה:
מניחים חציל שלם על הגריל עד שמתרכך. במקביל פורסים את הסלמון לשניים ומניחים גם כן על הגריל, מתבלים בקצת רוטב צ'ימיצ'ורי, מלח גס ופלפל גרוס משני הצדדים. צורבים את הנתחים כ-4 דקות בכל צד (תלוי בגודל הנתח). כשהם מוכנים, מורידים את העור.
קולים את הפלפל האדום על הגריל ומורידים את הקליפה. טוחנים אותו עם בזיליקום, שמן זית וקצת מלח עד שנוצר ממרח.
מניחים על צלחת קצת עלי בייבי ועליהם את החציל, מנוקה מקליפה. על החציל מניחים את הסלמון ומזליפים שמן זית וממרח פלפלים.