גדעון הוד מעין גב החזיר את המזנון הישן שליד מסעדת הדגים לימי זוהרו משנות החמישים, עם דגש על מיצי פירות. ויש גם מתכון. כתבה מידיעות הקיבוץ.
אם אתם מספיק מבוגרים, אין מצב שלא תזכרו את המזנון-קיוסק הישן ההוא, של עין גב: מנהיגי היישוב, חיילים, תיירים- כל מי שעצרו שם, בדרכם לקרב, או ממנו, או לתכלית אחרת- נשבעו (מיעוטם עדיין נשבעים) שדגים מטוגנים כמו אלה שאכלו שם, לא אכלו מעולם.
"גרשון כהן היה מייסד ענף התיירות בעין גב, והוא שהקים את המזנון, שקדם אפילו למסעדת הדגים", מספר גדעון הוד.
"אז התחבורה לעין גב התנהלה רק בספינות על הכנרת, וכשגרשון היה רואה באופק עשן של ספינה מתקרבת, היה רץ, מדליק את הגז ומתחיל לטגן סרדינים, מושטים, מה שהיה. אנשים רק ירדו מהספינה, הריחו את הדגים הצלויים, ומייד הלכו למזנון. פשוט לא יכלו להתאפק".
לימים קמה מסעדת הדגים, והמזנון נשאר לצדה, אח"כ הועתק למקום אחר, ואז שוב חזר ונדבק למסעדה, אבל שנים עמד בשיממונו, עד ש… אנחנו שוב עם גדעון (61), שהגיע לקיבוץ כנח"לאי, ב-69, והיה רכז משק, וניהל את חברת השייט והמסעדה, ולאחרונה את התיירות.
"כשסיימתי, חשבתי איך אני יכול להמשיך בתחום, מבלי להתחרות במסעדה". קם וגאל את המזנון משיממונו: שיפץ, צבע, בנה דק רחב, עליו הציב שולחנות צבעוניים, ותפוז מתכת ענק שעיצב ובנה שאול סלו, האמן המקומי, "וכולם באים להצטלם לידו".
עזוב צילומים. פרנסה יש?
גדעון הוד: "אל דאגה. יצרתי פה משהו בסגנון בית הפרי, ואני מגיש בעיקר שייקים של פירות, כריכים, עוגות, וחושב לטווח ארוך, אולי בכיוון של בית קפה, שיהיה פתוח גם בערב".
עובד קשה?
"כמה שצריך. היום פתחתי בעשר וחצי, ואשאר לפי תנועת המבקרים. לפעמים אני עושה ארבע כוסות שייק ביום, ולפעמים מאה. בשבתות יש לי עזרה".
עכשיו מדברים על השייקים שלך, כמו שדיברו פעם על הדגים של גרשון. אפשר לקבל מתכון?
"הטריק הוא להקפיא את כל הפירות מראש. זה מה שאני עושה, יש לי במקפיא קרוב ל-12 סוגי פירות קפואים, ואז, כשמכינים, לא צריך להוסיף קרח. תרשום מתכון מנצח: 4-5 תמרים, שליש כוס מנגו, שליש כוס בננה, 8 עלי נענע, ולאוהבי החמוץ- חופן חמוציות. שמים בבלנדר, מכסים את כל זה ביוגורט מכל סוג שבא, ומפעילים".
כ"כ פשוט, וכאלה מוניטין…
"מה אתה חושב, הסרדינים של גרשון היו יותר מסובכים?"
פורסם ב"ידיעות הקיבוץ" ב- 1.6.12.