אוכל הרחוב מתאקלם מצוין במסעדות היוקרה ושפים כמו מאיר אדוני, אביב משה ושאול בן אדרת מספקים פרשנות חדשה למנה העממית. כלכליסט מגיש שווארמה עם טוויסו.
טרנד אוכל הרחוב לא פוסח על אחת המנות האהובות בכל הזמנים: השווארמה. השפים פותחים מסעדות אוכל רחוב, ובמקביל מכניסים את מנת הרחוב למסעדות הדגל שלהם, ומציעים וריאציות שונות (ולפעמים גם משונות) למאכל הפפולרי.
המנה הטורקית- יוונית במקור, שאומצה בישראל בהתלהבות, מוגשת בגרסאות מפתיעות. לא עוד נתחי בשר יבשושיים בפיתה נוטפת טחינה, אלא מנות מוקפדות שמשלבות את הטעמים המוכרים עם חומרי גלם שנעים מהמסורתיים (טלה ובישראל גם עוף) ועד המפתיעים, כמו שווארמות של דגים ופירות ים. "כלכליסט" עשה סיבוב שווארמות שף ולא מצא אף פיתה מטפטפת.
שווארמה מדג אמנון, מסעדת הדגים בעין גב. השף עוזי בן מגיש וריאציה מהדג המקומי של הכנרת- האמנון (מושט). המנה מורכבת מנתחוני אמנון מוקפצים בשמן זית ומוגשים על סלסת עגבניות וצנוברים, טחינה ובצל סגול. מנה קלילה שמתאימה לפתיחה או כארוחה קלה למי שלא רעב במיוחד.
כתבתה של גלי וולוצקי 15.7.2012- "כלכליסט".