עדה פלג מהנשים המנצחות היחידות בארץ, תנצח היום על 170 נגנים וזמרים שיבצעו את הסימפוניה התשיעית של בטהובן בעין גב.
"בצבא הייתי פקידה בצנחנים. אני יודעת מה זה לעמוד מול עשרות גברים".
זה עומד להיות מחזה פסטורלי להפליא: מצד אחד, הכנרת, מצד שני הרכב עצום של 170 זמרים ונגנים על במה, ובאמצע אחת היצירות הפופולאריות של בטהובן, הסימפוניה התשיעית.
זה יקרה היום, באולם עין גב שעל שפת הכנרת. לבמה יעלו נגני התזמורת הסימפונית ירושלים, 3 מקהלות וארבעה סולני האופרה הישראלית. על ההפקה הגרנדיוזית תנצח עדה פלג, אחת המנצחות היחידות בארץ.
הקונצרט היום, שבו תבוצע אחת היצירות המשמעותיות ביותר בתחום המוזיקה הקלאסית היא גולת הכותרת של פסטיבל עין גב שייחתם היום. בעבר הופיעה בפסטיבל המנצח האגדי לאונרד ברנשטיין וסחף אחריו קהל רב. כמו כן הופיעו בפסטיבל זה מנצחים ותזמורות מהשורה הראשונה.
"אני עוד זוכרת את יאשה חפץ, אהרון קופלנר, לאונרד ברנשטיין, אייזק שטרן ודניאל ברנבאום מופיעים כאן", נזכרת פלג בערגה, אך עם השנים הפסטיבל שינה כיוון, הקונצרט הקלאסי האחרון התקיים בעין גב ב-1994 ומאז הוא הפך לפסטיבל זמר העברי.
במובן הזה הקונצרט הנוכחי הוא מעין החזרה לחיים של הפסטיבל הנודע. פלג הוזמנה לנהל את התהליך בהמשך ליוזמתה לשדרוג המוזיקה הקלאסית ולביצוע קונצרטים בצפון הארץ. מאז חזרתה מארה"ב שם שהתה פלג במשך 17 שנים, היא שמה לה למטרה לקדם את המוזיקה הקלאסית בצפון, האזור שבו היא מתגוררת.
"לא מדובר במעשה צדקה", היא מסבירה. "מצד אחד יש כאן קהל עצום שחסרים לו אירועים תרבותיים איכותיים ומצד שני יש מוזיקה קלאסית, המוצר התרבותי שאין שני לו. יש לי חיבור למקום הזה ובשבילי זה טבעי וחשוב לעשות את הקונצרט דוקא כאן".
פלג מדגישה שהיא לא רואה את איזור הצפון כפריפריה תרבותי. "חשוב לי להראות שגם כאן אפשר לקיים אירועים מוזיקליים בדיוק באותה רמה כמו בתל אביב. רק אם התזמורת עשינו חמש חזרות ועם המקהלה הרבה יותר, אחרת פשוט לא הייתי נכנסת לפרויקט. אין פה פשרות".
אז איך זה להיות אישה במקצוע שנחשב גברי לגמרי?
"זה נכון ששפת הגוף שלי היא אחרת ושאני מזמינה בגדים אצל מעצבת בעוד שגברים מסתפקים במכנסיים ובחולצה לבנה, אבל אני עומדת התחרות כמו כולם. בארה"ב עבדתי עם תזמורת שיקגו ועם תזמורות חשובות אחרות ואני מאמינה שזה אומר עליי משהו. את השירות הצבאי עשיתי כפקידה בצנחנים, אז אני יודעת מה זה לעמוד מול 80 גברים. בתחילת דרכי המוזיקלית זה מאוד עזר לי".
כתבה של מקסים ריידר בידיעות אחרונות, אפריל 2012